МБСП: Симеон Дянков е финансов демон

23.05.2011 | 14:53
по статията работи:
Подайте оставка, защото във вас няма нищо българско, освен рождението ви, категорични са от МБСП
МБСП: Симеон Дянков е финансов демон

24-ти май е празник и на учениците, студентите, университетските преподаватели, културните дейци, учените от БАН. И на всички българи. За съжаление, господин Дянков, вие нямате големи основания да празнувате на 24 май. И ние, Младежкото обединение в БСП, искаме вашата оставка, съобщава БГНЕС.

Това се казва в открито писмо на Младежкото обединение в БСП до министъра на финансите Симеон Дянков по повод Деня на славянската писменост и култура, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Младежите от БСП изреждат мотивите си за исканата оставка с думите: "Защото вие се разпореждате със съдбата на българската наука, образование и култура като зъл финансов демон. Както сринахте социалната система, така държите "на системи" всички образователни и научни институции. Защото вие се "разпоредихте" със съдбата на българската наука, образование и култура и сринахте цялата ни социална система. Защото сте автор на присъдата за БАН и висшите училища: "Като им спрем парите, те сами ще се закрият". Не се сещаме друг да е тръгвал да закрива част от историята ни в лицето на институция като БАН, която съществува от 141 години. Защото мачкате държавните университети и сте глух за проблемите им. Две години режете парите им и искате от тях антикризисни мерки, които самият вие не реализирахте в държавата. Защото сте финансов министър на държавата, която отделя най-малко пари за образование и наука в ЕС и ни лишихте от "удоволствието" да се състезаваме с Румъния за последното място". Младите в социалистическата партия заявяват още, че заради думите на Дянков, че по време на криза науката не била важна, цяла Европа ни се чуди. Сигурно знаете, че ЕС прие стратегия "Европа 2020", в чиято основа е знанието. То трябва да дърпа икономиките и обществата напред. И ако искат това да се случи, държавите трябва да инвестират в образование и наука, добавят младежите.

"Подайте оставка, защото във вас няма нищо българско, освен рождението ви", категорични са от МБСП. "Прекрасно играете ролята на представител на световна финансова институция, но не и на български министър. И оставате чужденец за българската духовност, ценности, наука и образование".

Защото, г-н Дянков, духовността не е пазар и не се ръководи от икономически доктрини. Културните, научните институти, университетите не са закъсали предприятия, които можете да рушите, защото такава е пазарната логика. Знаете ли, че през 2011 година близо половин милион българи искат да напуснат страната, а от тях над 200 000 не биха се върнали никога, защото не им се живее в такава държава. Господин Дянков, разсъждавайте върху тези числа. Приемете ги лично. Те са оценка за качеството на живот. А духовността пострада най-много от това качество. Вие ще си заминете от тук, но ние и нашите деца ще останем. И не искаме те да живеят в бедна, неграмотна и объркана страна, завършва отвореното писмо на младежите от БСП.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Женевски конвенции
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 15.05   1514 г. – Фернандо Магелан официално е освободен от служба при португалския крал. 1525 г. – Приключва Селската война – народно въстание, избухнало в...