Строс-Кан ще бъде оправдан, твърди един от адвокатите му

22.05.2011 | 15:55
по статията работи:
Бившият шеф на МВФ беше обвинен в сексуално посегателство срещу камериерка в хотел в Ню Йорк
Строс-Кан ще бъде оправдан, твърди един от адвокатите му

Бившият управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ) Доминик Строс-Кан ще бъде оправдан в делото по обвинение в изнасилване и сексуално посегателство, твърди един от адвокатите му - Бенджамин Брафман в интервю, публикувано от израелския вестник "Аарец", предаде АФП, цитирана от Dariknews.bg.

"Той ще пледира невинен и в крайна сметка ще бъда оправдан", посочва Брафман в интервюто си за либералния всекидневник. Това е първото му интервю след ареста на неговия клиент на 14 май.

"Не се чувства добре, че е обвинен в неща, които не е извършил", допълва Брафман, пристигнал в Израел, за да участва в семейна сбирка.

Брафман, който е на 62 години, е сочен като един от най-добрите адвокати в САЩ. Той е защитавал редица американски звезди, сред които е и покойният Майкъл Джексън, припомня АФП.

Aдвокатите на Строс-Кан са осъществили неофициални контакти с пи ар агенцията Ти Ди интернешънъл (TD International) във Вашингтон, съобщава в. "Ханделсблат", цитиран от БТА. Компанията, която е ръководена от бивши американски дипломати и сътрудници на ЦРУ, трябва да помогне за управлението на "кризата" около французина.

Френският в. "Монд" пък съобщава, че адвокатите на Строс-Кан са привлекли към случая частната детективска агенция "Гайдпоуст сълушънс" (Guidepost Solutions). Сред сътрудниците на компанията, която работи по цял свят, има бивши американски прокурори и служители на тайните служби.

Вестник "Ню Йорк таймс" пише, че детективите са наети, за да проучат миналото на камериерката в нюйоркски хотел, която обвини Строс-Кан в сексуално насилие.

Бившият шеф на МВФ беше обвинен в сексуално посегателство срещу камериерка в хотел в Ню Йорк. Френският политик беше освободен от затвора на Райкърс айланд в Ню Йорк на 21 май. Под домашен арест, той ще живее в 21-етажния гранитен небостъргач "Емпайър билдинг". Строс-Кан бе освободен, след като адвокатите му внесоха гаранцията от 1 милион долара и депозирха застрахователна полица от 5 милиона долара. Той ще бъде под 24-часово наблюдение, ще носи електронна гривна с Джи Пи Ес устройство и ще бъде придружаван постоянно от поне един въоръжен охранител. Очаква се на следващото изслушване по делото, което е ще се състои на 6 юни, да бъдат представени официално обвиненията.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 16.05   1204 г. – Балдуин IX Фландърски е коронован за първи император на Латинската империя. 1527 г. – Флорентинците изгонват Медичите от Флоренция и градът отново...