Русия призовава Триполи да спазва резолюцията на ООН

17.05.2011 | 13:27
по статията работи:
Представителите на Триполи заявиха, че са готови да изпълняват резолюцията на ООН, ако НАТО прекрати бомбардировките, каза Лавров
Русия призовава Триполи да спазва резолюцията на ООН

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че е провел разговори с пратеници на либийския лидер Муамар Кадафи, съобщава РИА Новости, цитирана от БГНЕС.

Лавров е призовал властите в Триполи да спазват условията на резолюцията на ООН за Либия. Представителите на Триполи заявиха, че са готови да изпълняват резолюцията на ООН, ако НАТО прекрати бомбардировките, заяви Лавров.

"Отговорът, който чухме, не може да се прецени като отрицателен. Беше ни казано, че в Триполи са готови да обсъждат всякакви подходи, които се основават на пътната карта на Африканския съюз (АС), готови са да изпълняват исканията, залегнали в Резолюция 1973. Единственото, което нашите днешни събеседници отбелязаха, е, че бунтовниците трябва да предприемат аналогични стъпки и НАТО да прекрати бомбардировките.

Ние не претендираме за ролята на посредник между правителството в Триполи и опозицията, подкрепяме посредническите усилия на ООН, инициативата на АС. И в нашата работа с Триполи, и с Бенгази, ние се водим от мисълта, че трябва възможно най-бързо конфликтът да бъде разрешен", заяви руският външен министър.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 17.05   1395 г. – Обединени унгаро-влашки войски нанасят поражение на османската армия при Ровине, Влашко. 1498 г. – Корабите на Васко да Гама достигат до Индия. 1555...