Хилари Клинтън настоява за мерки срещу поскъпването на храните

07.05.2011 | 09:24
по статията работи:
Клинтън подчерта още, че трябва да се увеличат инвестициите в селското стопанство
Хилари Клинтън настоява за мерки срещу поскъпването на храните

 Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън призова международната общност да предприеме незабавни действия за овладяване на поскъпването на храните, предупреждавайки за риск от повторение на кризата от 2007-2008 г., предизвикала бунтове в десетки страни, предаде БГНЕС. 

Организацията за земеделие и прехрана съобщи по-рано, че през април цените на храните са останали стабилни след намаляването им през март, предшествано от 8 месеца на постоянен растеж.  Индексът на организацията за цените на храните е все още с 36% над този от април миналата година и само с 2 процента под най-високата му стойност през февруари 2011. 

Хилари Клинтън подчерта, че трябва да се увеличат инвестициите в селското стопанство, да се подобри качеството на семената и фермерите бъдат обучени на най-добрите практики. Тя призова също така страните по света да възприемат политика, благоприятстваща прозрачност на пазарите и да се въздържат от въвеждане на забрани върху износа на хранителни продукти.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 10.05   1525 г. – По силата на договор от Чамаси, Аграфа (днешен южен Пинд) се сдобива с автономен статут. 1553 г. – От Лондон потегля морска експедиция на бъдещата...