ДСБ номинира Светослав Малинов за президент

28.04.2011 | 14:37
по статията работи:
СДС и ДСБ не се разбраха и за вътрешните избори
ДСБ номинира Светослав Малинов за президент

Кодова дума за SMS-играта на Econ.bg (за периода 28-29 април 2011 г.): DEN

Повече за играта ще научите ТУК. Участвайте, за да  спечелите големите награди, които раздаваме по случай 10-ия рожден ден на Econ.bg

Светослав Малинов е номиниран от ръководството на ДСБ за участие в предварителния вот за излъчване на общ кандидат за президент на "Синята коалиция". Решението беше обявено пред журналисти от лидера на тъмносините Иван Костов.

Засега само той е дал съгласие да участва в надпреварата с претендента на СДС Румен Христов. Така, ако до 14 май - датата на Националното съвещание на ДСБ, други кандидати не потвърдят писмено желание да се включат в предврителния вот на дясното обединение за държавен глава, Малинов ще се изправи срещу Румен Христов, издигнат от СДС. В обратния случай конкурентът на Христов ще бъде определен след вътрешен вот в ДСБ.

Смятам преди всичко да спечеля вътрешните избори, а не да се движа по логиката да се състезавам с когото и да било, заяви Малинов. Той е избран с листата на "Синята коалиция" в Европейския парламент и смята, че би бил добър кандидат за президент и е в състояние да привлече нови избиратели, информира БТА.

Лидерът на СДС Мартин Димитров призова "това да бъде положителна и добронамерена кампания". Подчертах пред партньорите от Синята коалиция, че Румен Христов има следното предимство пред всички останали - той ще обедини и други десни партии, които иначе не биха подкрепили друг кандидат. Става дума за други по-малки от нас десни партии, което е много важно", смята Димитров. Според него Христов "може да бъде кандидат на цялата обединена десница в България".

Междувременно СДС и ДСБ не се разбраха за датата, правилата и процедурите за отворените предварителни избори, на които ще бъдат избрани претендентите на "Синята коалиция" за президент и столичен кмет. Това ще се случи след подписването на два документа - политическо обръщение към избирателите и за самите правила. Това стана ясно след поредната среща на ръководствата на двете партии. Решения по тези въпроси ще бъдат взети от формираната работна група от всички формации в обединението.

Макар да беше предвидено общо изявление на СДС и ДСБ, "сините" не участваха в него. Тъмносините представиха издигнатата вчера своя кандидатура за президент, на Светослав Малинов. Те се обявиха за гласуване по постоянен адрес с възможност и за вот онлайн на предварителните избори, информира Dariknews.bg.

Светослав Малинов - биография

Светослав Малинов е доцент по история на политическите идеи в СУ "Климент Охридски" и избран за евродепутат от листата на Синята коалиция.

Малинов е роден през 1968 в Дупница. Израства в Бургас и завършва Английска езикова гимназия "Гео Милев". След отбиване на военната си служба, завършва "Политология" в Софийския университет "Св. Климент Охридски". През 1996 г. става магистър по политическа философия към Университета в Йорк, Великобритания. Специализира политическа теория и история на политическата мисъл в Норвегия (1990-1991), Италия (1992), САЩ (1993-1994,1997) и Великобритания (1995-1996).

През 1999 г. защитава дисертация в областта на английския консерватизъм и печели конкурс за асистент в катедра "Политология" към Философския факултет на СУ "Св. Климент Охридски". В момента е доцент по история на политическите идеи. От 2001 до 2002 е директор на отдел "Политически анализи и стратегии" в Съюза на демократичните сили (СДС), а от 2002 г. е главен редактор на теоретичното списание за политика и култура "Разум".

Светослав Малинов е сред основателите на Демократи за силна България (ДСБ) и е избран за член на Националното ръководство на партията (2005-2007). Депутат е в 40-то Народно събрание, секретар на парламентарната група на ДСБ и член на Комисията по гражданското общество и медии; член на Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа; член на множество международни мисии на ОССЕ за наблюдение на избори.

На евроизборите през май 2009 печели вътрешните избори в ДСБ и с листата на Синята коалиция печели 18-то място в Европейския парламент, което България получава след влизането в сила на Лисабонския договор. Владее руски, английски и немски език. Женен, с три деца - две дъщери и един син, става ясно от справката на Агенция "Фокус".

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...