Берлускони и Саркози ще обсъждат кризата с незаконните имигранти от Африка

26.04.2011 | 09:43
по статията работи:
Италиански и френски представители съставиха план за промени на Шенгенското законодателство за свободно движение
Берлускони и Саркози ще обсъждат кризата с незаконните имигранти от Африка

Италианският премиер Силвио Берлускони ще бъде домакин днес в Рим на среща с френския президент Никола Саркози, посветена на несекващия приток на незаконни имигранти от Северна Африка към Европа, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Италиански и френски представители съставиха план за промени на Шенгенското законодателство за свободно движение. Предложенията за промени ще бъдат огласени след срещата между двамата лидери.

Италианският в. "Република" припомня, че предложенията за промени в шенгенското пространство трябва да бъдат внесени за одобрение от Европейската комисия.

В общо писмо до Брюксел Саркози и Берлускони поискаха повече конкретна и пряка помощ за страните, изправени пред предизвикателството на масовата миграция от Северна Африка.

От началото на годината в Италия са пристигнали 23 000 мигранти от Северна Африка, главно от Тунис. За сравнение миналата година те бяха 10 000. Франция и Италия се скараха кой да приеме тези мигранти. Повечето от тях биха искали да отидат във Франция, където имат роднини и приятели.

Италия започна да издава временни, 6-месечни разрешителни за престой на мигрантите, стъпили на нейна земя преди 5 април. В отговор Франция спря миналата неделя за няколко часа на границата влаковете от Италия.

В петък източник от френското президентство намекна, че Франция има намерение временно да спре да изпълнява задълженията по Шенгенското законодателство.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 30.04   311 г. – Римският император Галерий издава едикт, според който християните са законно признати в Римската империя. 1671 г. – Петър Зрински и Фран Кръсто...