НАТО ще продължи операцията в Либия, докато е необходимо

19.04.2011 | 16:16
по статията работи:
Вършим това, за което имаме мандат от ООН, и ще продължим да го правим толкова дълго, колкото е необходимо", заяви още говорителят на Алианса Оана Лунгеску
НАТО ще продължи операцията в Либия, докато е необходимо

НАТО ще продължи военната операция в Либия толкова време, колкото е необходимо, заяви говорителят на Алианса Оана Лунгеску, цитирана от РИА Новости и БГНЕС.

Целта на операция на Северноатлантическия алианс, получила условното наименование "Обединен защитник", е осигуряването на ембаргото за доставка на оръжия, зона забранена за полети на авиацията на полковник Муамар Кадафи и мерки за защита на цивилното население. "Вършим това, за което имаме мандат от ООН, и ще продължим да го правим толкова дълго, колкото е необходимо", каза тя в Брюксел на пресконференция, посветена на първия месец от началото на бомбардировките. В средата на април генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заяви, че Алиансът ще продължи операцията в Либия, докато се запазва заплахата за гражданското население на страната. Русия вече посочи, че в много случаи действията на коалицията надхвърлят очертаните от ООН граници и призова максимално строго и отговорно да се подхожда към изпълнението на резолюцията.

В средата на февруари Либия бе обхваната от безпрецедентни протести срещу продължаващото над 40 години управление на полковник Муамар Кадафи. Протестите прераснаха в кървав конфликт, който наложи намесата на международната общност. На 19 март започнаха въздушните удари срещу силите на полковника, които продължават до днес.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 08.05   1559 г. – В Англия е приет Актът за супремацията, с който кралица Елизабет I става глава на Англиканската църква. 1794 г. – По време на Якобинска диктатура, за...