Великобритания, Франция и САЩ ще продължат операцията в Либия, докато Кадафи се оттегли

15.04.2011 | 09:14
по статията работи:
В декларация тримата лидери осъдиха Кадафи и заявиха, че е невъзможно да си представят бъдеще за Либия, ако той остане на власт
Великобритания, Франция и САЩ ще продължат операцията в Либия, докато Кадафи се оттегли

Съединените щати, Великобритания и Франция се заканиха да продължат военната кампания в Либия, докато лидерът Муамар Кадафи се оттегли, предаде АП, цитирана от БТА.

В съвместна декларация, публикувана в "Интернешънъл хералд трибюн", "Фигаро" и "Таймс" президентите на САЩ и Франция Барак Обама и Никола Саркози, и британският премиер Дейвид Камерън заявиха, че няма да прекратят операцията в Либия и ще останат единни. Те отбелязаха, че мандатът, предоставен им от резолюциите на Съвета за сигурност на ООН е да защитят цивилното население, а не да свалят Кадафи със сила.
В декларацията тримата лидери осъдиха Кадафи и заявиха, че е невъзможно да си представят бъдеще за Либия, ако той остане на власт.

"Докато Кадафи е на власт, НАТО трябва да продължава с операциите, така че цивилните да останат защитени, а натискът върху режима да се засили", написаха те. "Тогава вече може да започне истински преход от диктатура към отворен конституционен процес, ръководен от ново поколение лидери. За да се осъществи такъв преход, Кадафи трябва да си отиде - и да си отиде завинаги", заявиха Обама, Саркози и Камерън.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 20.05   325 г. – Римският император Константин I Велики свиква Първи Никейски събор, на който е прието "Веруюто". 525 г. – При земетресение в Близкия Изток...