Кипър с няколко предложения за решаване на конфликта в Либия

14.04.2011 | 17:25
по статията работи:
Пратеникът на Кадафи е изразил желанието на правителството за политическо разрешаване на конфликта в Либия
Кипър с няколко предложения за решаване на конфликта в Либия

Кипър е представил няколко предложения за решаване на конфликта в Либия, които тя ще проучи. Това съобщи външният министър на Кипър Маркос Киприану след срещата си днес с либийския външен министър Абдел Ати ал Обейди. Пратеникът на Кадафи е изразил желанието на правителството за политическо разрешаване на конфликта в Либия, съобщава БНР.

Изявление след срещата днес направи само Маркос Киприану. Единственият отговор на ал Обейди бе на въпроса дали е доволен от срещата и той бе "да".

Кипърският дипломат номер едно съобщи, че двамата са имали открита обмяна на мнения и идеи. Киприану не разкри съдържанието на сложените на масата предложения от страна на Кипър, които Либия трябва да проучи, докато те се обсъждат. Той уточни, че предложенията са в съответствие с позицията на Европейския съюз и взетите неотдавна решения от външните министри на страните-членки. Ние нямаме крайни цели, ние можем да обясним позицията на Европейския съюз по тези проблеми, каза кипърският дипломат.

В разговора с ал Обейди Киприану е подчертал и че резолюциите на Съвета за сигурност на ООН трябва да бъдат напълно приложени. Той е посочил необходимостта от незабавно спиране на огъня, за да бъдат предпазени цивилните граждани. Никозия насърчава продължаването на усилията на основата на иницативите на Африканския съюз и пътната карта за постигане на взаимно приемливо решение, каза още Киприану.

В хода на срещата либийският външен министър е изразил желанието на страната си за постигане на политическо решение на кризата в Либия. Въпросът за оттеглянето на Муамар Кадафи не е бил дискутиран, ал Обейди се е фокусирал върху инициативите на Африканския съюз. Той е заявил също така, че Либия ще продължи да работи с Европейския съюз и другите международни организации, за да осигури достигането на хуманитарната помощ до хората.

Маркос Киприану е уведомил колегите си от страните от Европейския съюз и върховния представител на съюза за външната политика Катрин Аштън за проведената среща.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 07.05   558 г. – куполът на катедралата Света София в Константинопол се срутва. Тогавашният император Юстиниан I нарежда реконстукция. 1099 г. – Кръстоносците достигат...