Бум на туризма заради кралската сватба

14.04.2011 | 10:35
по статията работи:
Лондонски хотел вече е подготвил червения килим, с който ще посреща гостите си
Бум на туризма заради кралската сватба

Близо 620 милиона паунда ще бъдат похарчени във Великобритания като пряк резултат от сватбата на принц Уилям и приятелката му Кейт Мидълтън в Уестминстърското абатство на 29 април, съобщава БГНЕС.

Британците ще залеят кръчмите, ще купуват подаръци и ще организират тържества по повод на кралската сватба, което ще даде на закъсалата британска икономика много необходим, но скромен стимул. Очаква се за кралската сватба на 29 април в Лондон да пристигнат милиони туристи, които ще похарчат по 50 милиона паунда на ден за сувенири, храна и транспорт.

Експертите в туристическия бранш обаче се надяват, че оживлението в Лондон ще продължи и след големия ден. Интерес има не само към британската столица, но и към Бъркшир, където е израснала Кейт Мидълтън, и към Енгълси, където се намира въздушната база, в която служи Уилям и където щастливата двойка ще живее. За кралската сватба защо да не отседнете в кралски апартамент?

Лондонски хотел вече е подготвил червения килим, с който ще посреща гостите си. Кралската стая може да приеме до шест души за четири нощувки, а цената е 30 000 паунда. Тя включва и някои "екстри" като поднасяне на храната от бивш иконом в кралския дворец и превозване с луксозна лимузина, използвана някога от кралицата-майка.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 13.05   1327 г. – Подписан е Черноменският договор между Втората българска държава и Византийската империя от Михаил Шишман и Андроник III. 1346 г. – Йоан VI...