БСП е готова с управленски проекти в социалната политика и в здравеопазването

09.04.2011 | 16:16
по статията работи:
Проектът предвижда откриване на повече от 200 хиляди работни места
БСП е готова с управленски проекти в социалната политика и в здравеопазването

Националният съвет на БСП одобри управленските проекти на партията в областта на социалната политика и на здравеопазването. Проектът "За нова социална България" предвижда, когато БСП дойде на власт, да създаде на повече от 200 хиляди работни места и да намали нивото на безработицата под 8 процента, съобщи БТА.

Социалистите предлагат въвеждане в средносрочен план на механизъм за обвързване на минималната работна заплата като 50 процента от средната работна заплата.

Друга идея е разширяване на достъпа и продължителността на получаване на обезщетения за безработица и възстановяване размера на осигурителната вноска за фонд "Безработица" на два процента.

БСП предвижда ревизия на "пенсионната реформа" на ГЕРБ и преразглеждане на нормативната рамка за функциониране на допълнителното пенсионно осигуряване. В управленския проект на БСП е заложено още ежегодно осъвременяване на пенсиите, считано от 1 януари на съответната година, с 50 процента от инфлацията и 50 процента от ръста на реалната работна заплата, както и плавно увеличение на тежестта на всяка година осигурителен стаж при придобиване на пенсия и увеличаване стимула за всяка година осигурителен стаж за работа след пенсиониране от 3 на 5 процент.

БСП предвижда и увеличаване на вноската за фонд "Пенсии" до равнища, позволяващи финансовата му стабилизация в следващите 15 години, без да се жертва адекватността на пенсиите. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 18.04   1506 г. – Започва строителство на базиликата Свети Петър в съвременния и вид. 1599 г. – Испанският крал Филип III Испански се жени за австрийска ерцхерцогиня...