ЕК изключи възможността за преструктуриране на гръцкия дълг

06.04.2011 | 16:02
по статията работи:
Въпреки подкрепата, която Гърция получи, финансовите пазари очакват неизбежно престкруктуриране на дълга, който може да надхвърли 152% от БВП
ЕК изключи възможността за преструктуриране на гръцкия дълг

Европейската комисия изключи възможността за преструктуриране на гръцкия дълг, който е обект на все по-големи спекулации на пазарите, предаде АФП, цитирана от БТА.

Един от говорителите на Европейската комисия - Амадеу Алтафаж, посочи в отговор на
журналистически въпрос, че такъв сценарий е изключен. "Не сме в течение за дискусии в този смисъл", посочи той. Въпреки подкрепата, която Гърция получи, финансовите пазари
очакват неизбежно престкруктуриране на дълга, който може да надхвърли 152% от брутния вътрешен продукт (БВП) до края на годината.

Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Доминик-Строс Кан опроверга вчера съобщенията в медиите, че фондът подкрепя преструктуриране на дълга на Гърция, която получи спасителна финансова международна помощ миналата година от ЕС и МВФ.

Германското сп. "Шпигел" писа миналата седмица, че представителите на МВФ са изгубили доверие в гръцките реформи и настояват за преструктуриране на дълга на страната. Гърция започна да полага големи усилия за намаляване на дълговите си разходи в замяна на спасителни заеми на обща стойност 110 милиарда евро, отпуснати миналата година от МВФ и еврозоната.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 09.05   1502 г. – Христофор Колумб потегля от Испания за своето четвърто и последно пътешествие до Новия свят. 1881 г. – след държавен преврат е съставено Петото...