Поскъпването на газа няма да повлияе на топлофикациите

02.04.2011 | 15:03
по статията работи:
Ангел Семерджиев се обяви против административното налагане на плащането на сметките за парно на 12 равни месечни вноски
Поскъпването на газа няма да повлияе на топлофикациите

Повишаването на цените на газа няма да повлияе на топлофикациите през следващите три месеца, защото те произвеждат много по-малко енергия през топлото полугодие и няма основание да се повишават цените към крайните потребители. Това посочи Ангел Семержиев - председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) в предаването „Седмицата" на Дарик радио.

Семерджиев се обяви против административното налагане на плащането на сметките за парно на 12 равни месечни вноски. Той посочи че е добре, че „Топлофикация - София" се е отказала от този механизъм, предаде Dariknews.bg.

Председателят на Държавна комисия по енергийно и водно регулиране защити идеята да може да се изключва парното в сгради, в които по-голямата част от хората не са плащали сметки, но подчерта, че това трябва много внимателно да се обмисли.

Семерджиев коментира и пазара на горива: „Най-естествено е в случая с горивата да се намеси Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Разбрах, че на тях им е необходимо време да правят разследване - т.е., пропуска се моментът, в който пазарът на горива може да се разлюлее в една или друга посока, но той се разлюля само в една -влошение на цените. Има нужда от регулация и мисля, че го осъзнахме всички след последния скок в цените на горивата, главно обоснован от скока на петрола".

Семерджиев посочи, че всички си задават въпроса доколко и как е обоснован този скок. „Знам как работи този сектор. Има места, където може да се провери начинът, по който се формират цените, откъдето да се направи изводът дали вследствие на създалата се ситуация не се увеличават маржовете или печалбите на всички участници по веригата", каза още председателят на ДКЕВР.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 08.05   1559 г. – В Англия е приет Актът за супремацията, с който кралица Елизабет I става глава на Англиканската църква. 1794 г. – По време на Якобинска диктатура, за...