Белгия е без правителство от 289 дни, от утре поставя световен рекорд

29.03.2011 | 10:56
по статията работи:
Този факт дава повод днес в няколко белгийски града да бъдат организирани демонстрации, подкрепени предимно от млади хора и университетските общности
Белгия е без правителство от 289 дни, от утре поставя световен рекорд

Белгия е без правителство 289 дни и от утре ще подобри световния рекорд за политическа криза, съобщават медиите в кралството, цитирани от БТА.

Този факт дава повод днес в няколко белгийски града да бъдат организирани демонстрации, подкрепени предимно от млади хора и университетските общности. Преговорите за съставяне на правителство продължават, но според публикации от последните седмици изглежда различията между политическите партньори се задълбочават и медиите допускат възможността за свикване на нови избори през октомври.

Социологическа анкета, резултатите от която са публикувани днес от вестник "Либр Белжик", показват втвърдяване на сепаратистките позиции на избирателите фламандци. Според проучването над 10% от тях са екстремисти - групата, която настоява за разделяне на Белгия на етнически принцип.

Хора от северните фламандски региони миналата седмица скандираха "Всичко за Фландрия, нищо за Белгия". Репортажите показаха и фламандци, които не подкрепят подобно отношение към проблема, но това е първият по-ясен сигнал за настроения, които до този момент не намираха израз в уличните прояви.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 10.05   1525 г. – По силата на договор от Чамаси, Аграфа (днешен южен Пинд) се сдобива с автономен статут. 1553 г. – От Лондон потегля морска експедиция на бъдещата...