Строежът на метрото върви с 2 месеца напред

28.03.2011 | 15:22
по статията работи:
В края на юли 2012 г. от "Надежда" до центъра на София хората ще стигат за 8 минути
Строежът на метрото върви с 2 месеца напред

В момента строежът на метрото върви с два месеца напред. Това съобщи премиерът Бойко Борисов, след като направи инспекция на разширението на софийското метро при бул. "Мария Луиза". Той добави, че е предупредил турската-фирма изпълнител, че ще им бъдат налагани глоби, ако се забавят със строежа.

Държавата ритмично превежда парите за строителството. Наети са експерти, които следят качеството на изпълнението на строителни дейности. По думите на експертите, цитирани от Борисов, това е най-качественият строеж, който са инспектирали, а те са правили експертиза на метрото в Мадрид, в Дубай, в Барселона.

В края на юни машината - т.нар. "къртица", трябва да бъде на х-л "Шератон", а през декември тази година трябва да има поставени и жп линии.

Надявам се в началото на следващата година, два месеца предсрочно метрото да бъде пуснато, каза премиерът. По думите му това ще бъде голям подарък за хората, трафикът ще намалее минимум с 25% и цените на горивата няма да им влияят, предаде БТА.

От ръководството на турската фирма изпълнител увериха, че обектът ще бъде завършен два месеца предсрочно, а експертите от френската компания, следяща за качеството, отбелязаха, че то е по-високо от качеството на другите инспектирани от тях обекти.

Министърът на финансите Симеон Дянков каза, че в началото на годината са отпуснати допълнително 10 млн. лв., а днес с постановление на подпис на  МС се отпускат още 11 млн. лв., каквото обещание е било поето към Столична община.

В края на юли 2012 г. от "Надежда" до центъра на София хората ще стигат за 8 минути, а до "Черни връх" - за 15 минути,  което означава, че много ще предпочетат да слязат от автомобилите и да използват най-екологичния транспорт. Това съобщи от своя страна кметът на София Йорданка Фандъкова, която също присъства на проверката на строежа.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 20.05   325 г. – Римският император Константин I Велики свиква Първи Никейски събор, на който е прието "Веруюто". 525 г. – При земетресение в Близкия Изток...