Франция заяви, че НАТО ще подкрепи операцията в Либия

22.03.2011 | 15:17
по статията работи:
Германия призовава за петролно и газово ембарго върху Либия
Франция заяви, че НАТО ще подкрепи операцията в Либия

Френското външно министерство обяви, че НАТО ще подкрепи военната интервенция на коалицията в Либия, след като САЩ намалят интензивността на ударите си, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Говорителката на външното министерство Кристин Фажес каза още, че призивът на Русия за прекратяване на огъня може да бъде обсъден от Съвета за сигурност на ООН. Фажес направи тези изявления след разгорещени дебати на срещата на постоянните представители на страните членки на НАТО, в които не беше постигнато споразумение дали 28-членният алианс трябва да поеме ръководството върху операцията за налагане зоната, забранена за полети над Либия.

Германия призовава Европейския съюз да наложи пълно ембарго върху петрола и газа на режима на либийския лидер Муамар Кадафи, предаде АП, цитирана от БТА.

Външният министър на Германия Гидо Вестервеле заяви днес, че никой не знае колко дълго ще продължат боевете в Либия и е важно да се гарантира, че Кадафи няма да продължи да получава приходи от тези суровини.

"Не може, от една страна, да има военна операция, а от друга - бизнесът с петрол и газ с Кадафи да продължава", изтъкна Вестервеле. Срещата на върха на ЕС, която е в четвъртък и петък, трябва да изпрати силен сигнал, че Европейският съюз повече не прави бизнес с Кадафи, допълни германският външен министър.

Германия не участва в операцията по установяване на забранена за полети зона над Либия и се въздържа при гласуването на съответната резолюция на ООН.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 10.05   1525 г. – По силата на договор от Чамаси, Аграфа (днешен южен Пинд) се сдобива с автономен статут. 1553 г. – От Лондон потегля морска експедиция на бъдещата...