Държавата разплатила 400 млн. лв. на бизнеса

18.03.2011 | 14:07
по статията работи:
Според министър Дянков не било вярно, че невъзстановените от бюджета данъци на фирмите са за 2,4 млрд.лв
Държавата разплатила 400 млн. лв. на бизнеса

През 2010 г. неразплатените в срок задължения на държавата към бизнеса са намалели с близо 400 млн. лв. В края на миналата година те са били 205 800 000 лв. Данните съобщи финансовият министър Симеон Дянков по време на парламентарния контрол.

Депутатът от "Коалиция за България" Корнелия Нинова попита вицепремиера дали е вярна информацията на БСК, че невъзстановените от бюджета данъци на фирмите са за 2,4 млрд.лв. Дянков опроверга цифрата и заяви, че мерките на кабинета за решаване на проблема са позволили на почти всички министерства и ведомства да се издължат до края на 2010 г., информира БТА.

Нинова попита, защо е записано, че ще бъде направен публичен регистър на задълженията към фирмите от обществени поръчки, ДДС и към този момент този регистър не е направен: Защо са приели, че по график до края на първото полугодие държавата ще издължи всички дължими суми към бизнеса? Това и до ден-днешен не се е случило.

В допълнение "червеният" депутат посочи, че в решение от 1 юли е записано, че ще се увеличава минималната работна заплата. Ще бъде ли реализиран антикризисният план на държавата? За положението в България е виновна не само кризата, каза Нинова. Тя добави, че вместо да решават проблеми, за две години управляващите са създали нови проблеми.

Премиерът каза, че горе-долу същият въпрос има към вицепремиера Дянков и той ще отговори в цифри на въпроса. Борисов заяви, че когато има толкова тежки проблеми, наследени от миналото, не може да не ги казваме, защото тежат като воденичен камък на сегашното управление, информира Агенция "Фокус".

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 20.05   325 г. – Римският император Константин I Велики свиква Първи Никейски събор, на който е прието "Веруюто". 525 г. – При земетресение в Близкия Изток...