МВФ отпусна заем от 4.1 милиарда евро на Гърция

15.03.2011 | 09:34
по статията работи:
Бордът на директорите на МВФ се споразумя да отпусне незабавно новия заем на Гърция след последната инспекция на гръцката икономика
МВФ отпусна заем от 4.1 милиарда евро на Гърция

Международният валутен фонд обяви, че отпуска нов заем от 4.1 милиарда евро на Гърция, за да й помогне да излезе от дълговата криза, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Бордът на директорите на МВФ се споразумя да отпусне незабавно новия заем на Гърция след последната инспекция на гръцката икономика. С него общата сума, отпусната от фонда на Гърция досега става 14.6 милиарда евро.

Заемът е част от тригодишна съвместна програма с Европейския съюз на стойност 110 милиарда евро за спасяване на гръцката икономика. Финансовите несгоди на Гърция предизвикаха дългова криза в еврозоната, която обхвана и Ирландия, и застрашава финансовата стабилност в цялата еврогрупа.

Заместник-генералният директор на МВФ Джон Липски заяви, че гръцкото правителство е успяло да постави бюджета на стабилна основа, но подчерта, че то трябва да положи още много усилия, за да реши дългосрочните финансови проблеми. "Като цяло е постигната известна стабилизация", заяви Липски и добави, че гръцкото правителство трябва да наблегне в по-голяма степен на реформите, планирани за в бъдеще.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 09.05   1502 г. – Христофор Колумб потегля от Испания за своето четвърто и последно пътешествие до Новия свят. 1881 г. – след държавен преврат е съставено Петото...