Въпреки въведените санкции, петрол от Либия продължава да се купува

10.03.2011 | 16:41
по статията работи:
След въвеждането на санкциите австрийската петролна компания OMW потвърди, че продължава да купува суровина от Либия
Въпреки въведените санкции, петрол от Либия продължава да се купува

Редица компании от страни от ЕС, а също и Китай, продължават да купуват либийски петрол и така да оказват финансова подкрепа на режима на Муамар Кадафи въпреки строгите международни санкции срещу Триполи, предаде в. Financial Times, цитиран от ИТАР-ТАСС и БТА.

Британското издание информира, че китайската компания Юнипек, която е търговски филиал на петролната група Синопек, е изпратила в сряда свой супертанкер до един от либийските терминали в опит да натовари 2 милиона барела петрол, чиято стойност при сегашните цени на черното злато е 230 милиона долара. 

След въвеждането на санкциите австрийската петролна компания OMW потвърди, че продължава да купува суровина от Либия. Нещо повече, OMW съобщи, че не възнамерява да спре доставките си от северноафриканската страна, тъй като санкциите са били само срещу конкретни лица от ръководството, но не и към икономически структури под контрола на полковник Кадафи, не и към Националната петролна компания и централната банка.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 03.06   350 г. – Римският узурпатор Непоциан, от Константиновата династия, се провъзгласява за римски император и влиза в Рим начело на тълпа гладиатори. 1098 г. –...