Процесът срещу Жак Ширак е прекратен

08.03.2011 | 16:51
по статията работи:
Съдът реши да прекрати слушанията по делото, за да може конституционните власти да проверят дали част от обвиненията все още допустими
Процесът срещу Жак Ширак е прекратен

Френски съд взе решение да прекрати съдебния процес срещу бившия президент Жак Ширак за злоупотреби с публични средства през 90-те години на миналия век, когато е бил кмет на Париж. 78-годишният Ширак е обвинен, че е използвал публични средства, за да плати на хора, работещи за партията му, преди успешните избори през 1995 година, предаде АФП, цитирана от Агенция "Фокус".

Съдът реши да прекрати слушанията по делото, за да може конституционните власти да проверят дали част от обвиненията все още допустими, въпреки че са отпреди близо две десетилетия.

Като кмет на Париж от 1977 до 1995 година, името на Ширак е било замесвано в серия корупционни скандали, но никога не е бил осъждан.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 15.05   1514 г. – Фернандо Магелан официално е освободен от служба при португалския крал. 1525 г. – Приключва Селската война – народно въстание, избухнало в...