Белгия е загубила 9 млрд. евро от липсата на редовно правителство

08.03.2011 | 11:05
по статията работи:
Това сочи експериментално теоретично изследване
Белгия е загубила 9 млрд. евро от липсата на редовно правителство

Белгия губи 9 милиарда евро от липсата на редовно правителство, сочи експериментално теоретично изследване, публикувано от медиите в кралството. Според анализаторите, този резултат се дължи основно на мерки, които не са били предприети навреме, съобщава БТА.

Математически симулатор на взетите политически решения в последните четири години показва, че те са дали добър резултат, но се отбелязва, че не е направено достатъчно по въпроса със застаряването на населението. Според изследването, ако до 2025 г. ситуацията остане без промяна, дългът на страната ще бъде 150% от БВП. По официални информации в момента дългът на  страната е около 100% от БВП.

Икономистите предлагат допълнителни мерки, с които в посочения срок дългът да намалее до 60% от БВП. Цената на това постижение те виждат в ограничаването на разходите за здравеопазване и на разноските за функционирането на държавата. Авторите на изследването отбелязват, че необходимите според тях мерки би трябвало да бъдат предприети от редовно правителство.

Те смятат да предоставят данните на партиите, преговарящи за съставянето на нов кабинет след изборите от миналото лято. Междувременно бе съобщено, че срокът за работата на новия парламентьор в преговорите, назначен в началото на март, не е 
фиксиран, но се очаква да продължи най-много три месеца.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 13.05   1327 г. – Подписан е Черноменският договор между Втората българска държава и Византийската империя от Михаил Шишман и Андроник III. 1346 г. – Йоан VI...