Трайков: Държавата работи за продажбата на "Кремиковци"

07.03.2011 | 16:26
по статията работи:
Основна трудност за кандидатите е фактът, че те трябва в кратък срок след сделката да внесат цялата сума от над 300 млн. лв.
Трайков: Държавата работи за продажбата на "Кремиковци"

Държавата няма да спечели нищо от продажбата на "Кремиковци". Всичко, което се получи от продажбата на активите, ще отиде за обезпечаване на облигационерите. Въпреки това държавата влага административен капацитет, за да може да се стигне до сделка и в тази част на София отново да започне да се работи.

Това коментира днес пред журналисти министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Той добави, че основна трудност за потенциалните кандидати в търга за купуване на активите на металургичния комбинат е, че в много кратък срок след сключване на сделката трябва да се внесе цялата сума от над 300 млн. лв., информира БТА.

Внасянето на парите непосредствено след сделката се предвижда от процедурата, по която се осъществява търгът. Има проявен интерес от испански фирми за участие в търга, но за мен най-добрият атестат ще бъде, когато дойде 12 април, да имаме кандидати за купуването на активите на завода, посочи министърът.

Заради изискването за бързо внасяне на цялата сума по сделката, фирмите искат максимална информация и увереност колко бързо ще могат да получат комплексно разрешително и да възстановят дейността в "Кремиковци".

Министър Трайков потвърди, че компанията "Уестингхаус" има интерес към участие в удължаването на живота на V и VI блок на АЕЦ "Козлодуй".

Той връчи сертификат на компанията за ски оборудване "Амер Спортс България". Фирмата е под шапката на австрийски инвеститор и целта е до 2012 г. 15-20% от производството на оборудване за зимни спортове да се произвежда в Чепеларе, информира Dariknews.bg.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 10.05   1525 г. – По силата на договор от Чамаси, Аграфа (днешен южен Пинд) се сдобива с автономен статут. 1553 г. – От Лондон потегля морска експедиция на бъдещата...