Арабската лига отхвърля чужда намеса в Либия

02.03.2011 | 16:37
по статията работи:
Генералният секретар на Арабската лига Амр Муса не спомена везможността за чужда интервенция в речта си при откриването на срещата
Арабската лига отхвърля чужда намеса в Либия

Кризата в Либия е вътрешноарабски въпрос и чужди сили трябва да се въздържат от каквато и да е намеса, заяви днес иракският външен министър Хошиар Зебари на среща на Арабската лига, предаде Ройтерс. В реч при откриване на заседанието на арабските външни министри в Кайро, Зебари каза, че либийското ръководство трябва да предприеме смели стъпки за спиране на насилието и да спазва правата на хората.

В проекторезолюция, изготвена от представители на Арабската лига, се отхвърля възможността от всякаква чужда военна намеса в Либия и се подчертава единството и целостта на либийската земя. Външният министър на Оман, една от страните, където има протести срещу управниците, определи днешната среща като първата от новия арабски ренесанс. По думите на Юсуф бин Алауи бин Абдула никой не трябва да се намесва в делата на една арабска държава.

Генералният секретар на Арабската лига Амр Муса не спомена везможността за чужда интервенция в речта си при откриването на срещата. Решено бе да се отложи за май срещата на високо равнище на Арабската лига, която бе насрочена за март, предаде Ройтерс, цитирайки телевизия Ал Арабия.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 17.05   1395 г. – Обединени унгаро-влашки войски нанасят поражение на османската армия при Ровине, Влашко. 1498 г. – Корабите на Васко да Гама достигат до Индия. 1555...