Турция евакуира гражданите си от Либия

20.02.2011 | 12:55
по статията работи:
Днес са планирани още два полета
Турция евакуира гражданите си от Либия

Турция изпрати в обхванатата от протести Либия  самолети, които да евакуират нейните граждани, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. Турската телевизия съобщи, че е един от самолетите на Turkish Airlines тази сутрин е излетял от Истанбул за Бенгази.  Самолетите били готови да излетят още в събота, но авикомпанията не можа да получи разрешение за полет от либийските власти. 

Днес са планирани още два полета. Те трябва да изведат от Либия няколкостотин турски граждани, които работят на строителни обекти в джамахирията. 

Турция е обезпокоена от стълкновенията в Либия, които отнеха живота на десетки, а според данни на телевизионния  канал " Ал Джазира"  - на около 200 души.  Говорител на турското външно министерство заяви, че дипломатическите представителства  на Турция в Либия правят всичко  възможно за осигуряване на сигурността на своите граждани.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 10.05   1525 г. – По силата на договор от Чамаси, Аграфа (днешен южен Пинд) се сдобива с автономен статут. 1553 г. – От Лондон потегля морска експедиция на бъдещата...