Кметът на Кюстендил не беше допуснат да влезе в Сърбия

18.02.2011 | 11:04
по статията работи:
На Граничния контролно пропускателен пункт "Рибарци" има 50 сръбски полицаи
Кметът на Кюстендил не беше допуснат да влезе в Сърбия

Кметът на Кюстендил Петър Паунов не бе допуснат да влезе в Сърбия и да отиде в Босилеград за поклонението на паметника на Васил Левски., съобщи Dariknews.bg

В момента на Граничния контролно пропускателен пункт "Рибарци" има 50 сръбски полицаи. „Досега през годините такова чудо не е било", заяви за Дарик радио Паунов:

Какво се случва на ГКПП "Отоманци"?

От 8 часа сме тук със заместник-кмета и още двама сътрудници. Идеята беше да поднесем цветя на паметника на Левски и да оставим мартеници на българите от културно-информационния център. Час и половина ни държаха без каквото и да е обяснение, държаха ни паспортите. Една от техните сътруднички каза, че не могат да ни пуснат, трябва да изчакаме организирано мероприятие, консул от България, който да дойде, за да може да се състои мероприятието. Вървят около 50 души с бронижилетки и с каски, като че ли е военно положение. Традиционно тук има не повече от двама-трима полицаи, в момента само около нас са 8-10 души. Не зная тези хора какво очакват, къде си мислят, че се намират.

Вие до последно ли ще чакате позволение?

Работата ми не е такава, че да вися по границите, така че с колегите се връщаме обратно. На 19 февруари - в деня на смъртта на Левски, отново ще се опитаме да поднесем цветя.

Миналата година също посетихте Босилеград.

Всяка година посещавам Босилеград и подобно чудо не е било. Традиционно отиваме в ранните часове, за да няма стълпотворение, за да няма напрежение, посещаваме културно-информационния център. Не мога да си обясня какво е това чудо тази година. Толкова полиция не съм виждал на пункта "Рибарци". Изненадам съм. Следя внимателно събитията, те бяха категорични, че не са против поклонението, а против митинга.

Междувременно агенция "Фокус" съобщи, че българите, които отиват на паметника на Васил Левски в Босилеград, ще бъдат пропускани през ГКПП „Олтоманци”, но няма да има бъде разрешено да правят митинги на сръбска територия.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 16.05   1204 г. – Балдуин IX Фландърски е коронован за първи император на Латинската империя. 1527 г. – Флорентинците изгонват Медичите от Флоренция и градът отново...