Гръцкият парламент прие законопроекта за либерализиране на "затворените професии"

18.02.2011 | 10:54
по статията работи:
Документът дава възможност за либерализация на около 140 т.нар. затворени професии, чиито лицензи от години не са подменяни
Гръцкият парламент прие законопроекта за либерализиране на "затворените професии"

Гръцкият парламент прие законопроекта за либерализиране на така наречените затворени професии, в опит услугите на работещите да станат по-евтини и да се увеличи търсенето в засегнатата от рецесия страна, съобщи радио Атина, цитирана от БТА.

Проектът е бил одобрен с гласовете на управляващата Социалистическа партия ПАСОК. С него се премахват ограниченията за достъп до десетки "затворени професии". Законопроектът е в рамките на поетите от кабинета ангажименти пред ЕС и МВФ във  връзка с подписания с тези институции меморандум за отпусканите  на страната спасителни заеми за преодоляване на кризата. 

Документът дава възможност за либерализация на около 140 т.нар. затворени професии, чиито лицензи от години не са подменяни. Тези лицензи се предават по наследство от родители на  деца или негласно се препродават на други лица при излизане в пенсия.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 16.05   1204 г. – Балдуин IX Фландърски е коронован за първи император на Латинската империя. 1527 г. – Флорентинците изгонват Медичите от Флоренция и градът отново...