Саад Харири отказа да участва в кабинет, ръководен от "Хизбулла"

24.01.2011 | 12:58
по статията работи:
В неделя "Хизбулла" обяви, че ще се стреми към "правителство на партньорството", ако спечели подкрепата на парламента за своя кандидат за премиер
Саад Харири отказа да участва в кабинет, ръководен от "Хизбулла"

Изпълняващият длъжността премиер на Ливан Саад Харири обяви, че неговата партия отказва да участва в правителство, чийто премиер е бил определен от "Хизбулла" и съюзниците й. Той заяви това при започването на двудневните консултации в Ливан за избор на нов министър-председател, свикани от президента на страната Мишел Слейман, съобщава БНР.

Кабинетът на Саад Харири се разпадна на 12 януари, след като 11 от 30 министри на "правителството на националното единство" подадоха оставка. Причината беше създалото се напрежение около работата на комисията към ООН, която разследва убийството на бившия премиер Рафик Харири.

В неделя "Хизбулла" обяви, че ще се стреми към "правителство на партньорството", ако спечели подкрепата на парламента за своя кандидат за премиер.

Като най-вероятен кандидат за премиер се очертава Наджиб Микати, който вече си осигури подкрепата на "Хизбулла" и съюзниците й. Ливанската преса също беше единодушна в понеделник, че Микати ще бъде номиниран от проиранската партия "Хизбулла".

Микати, който е на 55 г., обяви в неделя, че е кандидат за премиер и заяви, че се надява да е консенсусна фигура. Той вече беше премиер за три месеца през 2005 г.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 14.05   1027 г. – Анри I е коронясан за крал на Франция. 1610 г. – Анри IV е убит и на трона застава 9-годишният му син Луи XIII. 1643 г. – Четиригодишният Луи...