ЕС трябва спешно да вземе мерки за еврото

24.01.2011 | 09:36
по статията работи:
Източници смятат, че правителствата на ЕС обсъждат планове за създаването на превантивни кредитни линии на страните в рискова ситуация
ЕС трябва спешно да вземе мерки за еврото

Европейските правителства трябва спешно да решат за общи мерки за защита на стабилността на еврозоната, заяви комисарят по Икономическите и валутни въпроси Оли Рен, цитиран от Ройтерс и БГНЕС.

"Трябва да се споразумеем за общи мерки възможно най-скоро –колкото по-скоро, толкова по-добре", заявява той пред "Ди Велт". "Успокояването на пазарите през последните няколко седмици ни даде време за отдих, но няма причина да се отпускаме, трябва да действаме с необходимата решителност".

Берлин настоява, че няма да прибързва с решенията за мерки за борба с кризата в еврозоната, а ще изчака, докато пакетът от мерки стане готов за обсъждане на среща на лидерите на ЕС през март. Въпреки това Рен заяви, че е важно да се предотврати вариантът, при който кризата подкопава икономическото възстановяване и позитивното развитие на пазара на труда.

"Необходимо е европейските правителства да гарантират, че финансовите пазари не решават и не застрашават икономическото възстановяване". Според него е необходимо да се увеличи способността на еврофонда за финансова стабилност да дава заеми, а функциите му да се диверсифицират, за да се премахнат съмненията, че ЕС може да действа срещу спекулата на пазарите.

"Ди Велт" цитира и източници, близки до преговорите, които смятат, че правителствата на ЕС обсъждат планове за създаването на превантивни кредитни линии на страните в рискова ситуация. Ако е възможно, кредитната линия няма да бъде използвана изобщо, а само ще послужи, за да се отблъснат спекулациите.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 20.05   325 г. – Римският император Константин I Велики свиква Първи Никейски събор, на който е прието "Веруюто". 525 г. – При земетресение в Близкия Изток...