София ще кандидатства за пари от СБ за две детски градини

11.01.2011 | 16:05
по статията работи:
Столичната община подготвя договори за гаранции с организациите, които разкопават уличната мрежа в София
София ще кандидатства за пари от СБ за две детски градини

Столичната община ще кандидатства за безвъзмездно финансиране пред Световната банка чрез Министерството на труда и социалната политика в размер на 5 милиона лв. със съфинансиране до 1,5 млн. лв.

С парите ще се изградят два общностни центъра с детски градини в районите "Слатина" и "Овча купел", обясни пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА.

Договор за гаранции да се подписва с всички фирми и организации, които искат от Столичната община да извършват разкопаване на уличната мрежа. Това съобщи пред журналисти заместник-кметът Ирина Савина.

От организациите ще се иска възстановяване на цялото платно, а не само на участъка, който е засегнат от тях.

По тези договори ще се внасят съответни суми, които ще се използват, ако пътното платно не бъде възстановено в първоначалното му състояние.

В отговор на въпрос за мерките, които общината очаква от "Топлофикация-София", кметът на София Йорданка Фандъкова посочи, че е "за" стимулиране на редовните клиенти. Искаме от новото ръководство по-голяма прозрачност по отношение на сметките, както и ускоряване на процеса за събиране на сметките от недобросъвестните абонати, заяви кметът.

Столичната програма "Култура" през тази година ще финансира проекти по девет приоритета. Приоритетите предстои да бъдат одобрени на заседанието на Столичния общински съвет в четвъртък. Общата стойност на осигуреното финансиране от бюджета по програма "Култура" е един милион лева. Това съобщиха от Столичната община.

 

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 07.05   558 г. – куполът на катедралата Света София в Константинопол се срутва. Тогавашният император Юстиниан I нарежда реконстукция. 1099 г. – Кръстоносците достигат...