Влиза в сила споразумение за ядрена енергия за мирни цели между САЩ и Русия

11.01.2011 | 11:59
по статията работи:
Москва се надява, че то ще доведе до важни договори за нейната ядрена индустрия
Влиза в сила споразумение за ядрена енергия за мирни цели между САЩ и Русия

Очаква се споразумение, позволяващо на американски компании да изнасят ядрени технологии за Русия, да влезе в сила днес, след като американският посланик и руският заместник-министър на външните работи разменят помежду си дипломатически ноти,  предаде АП, цитирана от БТА.

Споразумението за ядрена енергия за мирни цели, което американският Конгрес одобри миналия месец, дава възможност на САЩ и Русия да извършват обмен на технологии в ядрената  енергетика, да участват в съвместни търговски дружества в тази  област и да си сътрудничат по-тясно в борбата срещу  разпространението на ядрено оръжие. Москва се надява, че то ще доведе до важни договори за  нейната ядрена индустрия, включително проекти за обогатяване на  уран и производство на ураново гориво.   

Посланикът на САЩ Джон Байърли и руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков трябва да разменят ноти за задействане на споразумението.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 15.05   1514 г. – Фернандо Магелан официално е освободен от служба при португалския крал. 1525 г. – Приключва Селската война – народно въстание, избухнало в...