Първанов подписа указ за обнародване на Бюджет 2011

14.12.2010 | 13:58
по статията работи:
Въпреки това президентът изразява несъгласие и безпокойство по съдържателната част и някои от политиките, заложени в бюджета
Първанов подписа указ за обнародване на Бюджет 2011

Държавният глава подписа указ за обнародване на Закона за държавния бюджет на Република България за 2011 година, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Основният мотив, с който президентът е подписал закона, е необходимостта страната ни да има приет бюджет за следващата година, особено в условията на продължаваща икономическа криза.

Същевременно президентът Георги Първанов изразява несъгласие и безпокойство по съдържателната част и някои от политиките, заложени в бюджета. Макроикономическата рамка е несигурна и оптимистична. Необосновано завишена е оценката за реалния растеж на брутния вътрешен продукт. Приходите са силно консервативни и подценени. Това ще създаде проблеми при нормалното финансиране на важни разходи, бюджетни отрасли и политики в публичния сектор, пише в съобщението.

В него се посочва, че не са предвидени необходимите буфери, чрез които да се реагира при евентуалната промяна на макроикономическата среда. Предвижда се рязко увеличаване на държавния дълг - това отдавна не се беше случвало и ще има дълготрайно негативно отражение. Макар и под различни форми, скрито или явно, има увеличение на данъчната тежест за следващата година, смята държавният глава.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 16.05   1204 г. – Балдуин IX Фландърски е коронован за първи император на Латинската империя. 1527 г. – Флорентинците изгонват Медичите от Флоренция и градът отново...