Община Хасково изплаща дългове с имоти

14.12.2010 | 08:57
по статията работи:
Изплащането на дългове с имоти е част от антикризисната програма, която в средата на годината прие общинския съвет
Община Хасково изплаща дългове с имоти

Община започва да плаща с имоти. Липсата на свежи пари заради кризата принуди общинската администрация в Хасково да предложи недвижими имоти на фирмите, към които виси с дългове. Нестандартното решение предстои да бъде взето от общинските съветници на следващото заседание на местния парламент на 17 декември. Вносител на предложението е кметът Георги Иванов. Шест са фирмите, към които община Хасково има по-големи задължения. На всяка от тях ще бъде предложено да вземе един от седемте апетитни имота, които общината се опитва да продаде от година, но заради кризата няма желаещи.

Става въпрос за терени, които са в центъра на града и пазарната им оценка е за нeколкостотин хиляди лева. Изплащането на дългове с имоти е част от антикризисната програма, която в средата на годината прие общинския съвет, съобщи в. "Стандарт".

Около 6 млн. лева са задълженията на община Хасково. В същото време граждани и фирми дължат на местната хазна около 5 млн. лева. Заради кризата и липсата на свежи пари у бизнеза продажбите на общинска собственост през 2010 г. са намалели с пъти. Затова от общината предлагат алтернативни начини за изчистване на дълговете. Според кметската администрация, частният сектор е по-гъвкав и получавайки имот от общината може да го продаде значително по-бързо или да го използва в бизнеса си.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 17.05   1395 г. – Обединени унгаро-влашки войски нанасят поражение на османската армия при Ровине, Влашко. 1498 г. – Корабите на Васко да Гама достигат до Индия. 1555...