Хърватия издаде международна заповед за арест на Иво Санадер

10.12.2010 | 12:12
по статията работи:
Бившият министър-председател е обвинен в злоупотреба със служебно положение по времето, когато е бил премиер - от 2004 до 2009 г
Хърватия издаде международна заповед за арест на Иво Санадер

Хърватските власти издадоха международна заповед за арест на бившия премиер Иво Санадер. Говорителят на полицията Крунослав Боровец съобщи, че заповедта е била издадена през нощта в четвъртък срещу петък и изпратена на Интерпол, съобщава БНР.

Санадер напусна Хърватия вчера, точно преди парламентът да гласува отнемането на депутатския му имунитет. Според хърватските закони един депутат може да бъде задържан или съден, само ако бъде лишен от имунитет. Парламенът отне имунитета на Санадер вчера след обяд, но по това време той вече беше влязъл в съседна Словения, от където следите му се губят. Според един от адвокатите му Санадер не е избягал, а просто е заминал на планирано служебно пътуване.

Бившият министър-председател е обвинен в злоупотреба със служебно положение по времето, когато е бил премиер - от 2004 до 2009 г. Заповедта за арест се разглежда като част от усилията на Хърватия да покаже на ЕС, че прави всичко възможно да покрие критериите за членство.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 13.05   1327 г. – Подписан е Черноменският договор между Втората българска държава и Византийската империя от Михаил Шишман и Андроник III. 1346 г. – Йоан VI...