Кризата не поставя неизбежно под въпрос бъдещето на ЕС, заяви Оли Рен

09.12.2010 | 17:22
по статията работи:
Еврокомисарят по икономическите и валутни въпроси е на еднодневно посещение в Атина
Кризата не поставя неизбежно под въпрос бъдещето на ЕС, заяви Оли Рен

Настоящата криза в Европа не поставя неизбежно под въпрос бъдещето на Европейския съюз, но се превръща във всеобхватна криза, която изисква всеобхватен отговор, заяви днес в Атина еврокомисарят по икономическите и валутни въпроси Оли Рен, цитиран от АФП.

Пред гръцкия парламент Рен посочи, че предстоят фундаментални промени, свързани с икономическата ситуация в Европа. "Не съм съгласен обаче с аргумента, че сегашната икономическа ситуация поставя неизбежно под въпрос европейския проект", подчерта той.

Рен добави, че е необходим "всеобхватен и бърз отговор" на ЕС спрямо кризата в Европа. По думите му такъв отговор ще съчетае мерки, които осигуряват финансова стабилност в еврозоната със специфични за всяка страна мерки, които да гарантират, че всяка членка поддържа ред във финансите си и предприема реформи за съживяване на икономическия растеж, информира Асошиейтед прес.

По-рано Рен подчерта, че ЕС е решен да прокара реформите, като добави, че санкциите за прекомерно харчене неизбежно ще бъдат част от бъдещите мерки. "Разбира се, санкциите, приложени по време на кризата, не служат за нищо, когато щетите вече са нанесени. На един по-ранен етап обаче те повишават доверието в правилата", отбеляза Рен, цитиран от АП.

Еврокомисарят по икономическите и валутни въпроси е на еднодневно посещение в Атина за разговори с гръцките власти за икономическото възстановяване на страната.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 17.05   1395 г. – Обединени унгаро-влашки войски нанасят поражение на османската армия при Ровине, Влашко. 1498 г. – Корабите на Васко да Гама достигат до Индия. 1555...