Франция: България и Румъния все още не са готови за Шенген

08.12.2010 | 18:10
по статията работи:
"Вратата не е затворена, но е необходимо да бъдат покрити прости критерии", заяви новият френски министър по европейските въпроси Лоран Вокиез
Франция: България и Румъния все още не са готови за Шенген

Франция повтори днес своята позиция, че България и Румъния все още не са готови да се присъединят към Шенгенското пространство за свободно движение, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Ние не слагаме прът в колелото, което би довело до отслабване на нашите граници и на капацитета на Европа да управлява и контролира имигрантските потоци", заяви новият френски министър по европейските въпроси Лоран Вокиез по време на дебат за Европа в Националното събрание.

Той уточни, че "това, което Франция казва много просто, е, че, разбира се, вратата не е затворена за Румъния и България, но че е необходимо да бъдат покрити прости критерии".

По този начин Вокиез повтори позицията, изразена от неговия предшественик на поста Пиер Льолуш, отбелязва АФП.

"Първият прост критерий е, че трябва да бъдем сигурни за нашите граници", каза лаконично френският министър по европейските въпроси. Той припомни, че Румъния "не признава границата с Молдова."

"Ние признаваме границата с Молдова: следователно това е проблем, който е пречка за момента за това Румъния и България да могат да влязат в Шенгенското пространство", коментира Вокиез.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 17.05   1395 г. – Обединени унгаро-влашки войски нанасят поражение на османската армия при Ровине, Влашко. 1498 г. – Корабите на Васко да Гама достигат до Индия. 1555...