МВР предприема мерки за сигурността на студентите в навечерието на празника им

06.12.2010 | 17:11
по статията работи:
Извършват се проверки на местата, където студентите ще посрещнат 8 декември - питейни заведения, курортни комплекси и др.
МВР предприема мерки за сигурността на студентите в навечерието на празника им

МВР предприема мерки за сигурността на студентите в навечерието на празника им, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Служители от главните дирекции "Криминална" и ''Охранителна полиция'', ''Пожарна безопасност и спасяване'' и ''Гражданска защита'', СДВР, ОДМВР, съвместно с РИОКОЗ ще извършват съвместни проверки на местата, където студентите ще посрещнат празника - питейни заведения, курортни комплекси и др.

За предотвратяване на нежелани инциденти се извършват проверки за недопускане продажба на пиротехнически изделия без издадени полицейски разрешения за търговия в нестандартни опаковки или без сертификат за качество.

В навечерието на студентския празник пожарникари са проверили на 808 хижи, хотели, дискотеки, студентски общежития и др. Особено внимание при проверките е било обърнато на пътищата за евакуация, състоянието на електрическата мрежа, наличието на уреди за извършване на първоначално пожарогасене и др. Констатирани са 195 нарушения на изискванията за пожарна безопасност в 92 обекта. За тяхното отстраняване са връчени 168 писмени разпореждания и 11 протокола от комплексни проверки. За различни нарушения са съставени 15 акта за установяване на административно нарушение, в два случая е започната процедура по налагане на принудителни административни мерки.

Огнеборците ще продължат да извършват проверки на тези обекти и в оставащите дни до 8 декември. Във всички по-големи градове е създадена организация за допълнителни дежурства, добавят от МВР, цитирани от БТА.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 10.05   1525 г. – По силата на договор от Чамаси, Аграфа (днешен южен Пинд) се сдобива с автономен статут. 1553 г. – От Лондон потегля морска експедиция на бъдещата...