Русия призова ОССЕ да избягва "двойния аршин" при уреждането на конфликти

30.11.2010 | 17:17
по статията работи:
Лавров отбелязва, че в последно време "се наблюдава странна тенденция, която се изразява чрез селективен подход при конфликтите на територията на ОССЕ
Русия призова ОССЕ да избягва "двойния аршин" при уреждането на конфликти

Русия призова Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) да избягва "двойния аршин" при уреждането на регионалните конфликти на териториите на своите страни членки, предаде АФП, цитирана от БТА.

"Русия предложи (на ОССЕ) да хармонизира общите принципи за уреждане на конфликтите... Това би позволило да бъде избягван подходът на двойния аршин в тази деликатна област", пише министърът на външните работи Сергей Лавров в статия, публикувана в официалния вестник "Росийская газета" днес - в навечерието на започващата утре двудневна среща на върха на организацията в казахстанската столица Астана.

Лавров отбелязва, че в последно време "се наблюдава странна тенденция, която се изразява чрез селективен подход при конфликтите на територията на ОССЕ: едни са изтъквани, докато други са обвивани в пълно мълчание". "Тази ситуация е неоправдана", подчертава той. Руският външен министър пише за слабости във функционирането на организацията, по-специално по време на въоръжения конфликт между страната му и Грузия през август 2008 г.

"Наблюдателите от ОССЕ излязоха с доклад за подготовката на грузинско нападение и за неговото начало, но тези информации не достигнаха до Постоянния съвет на ОССЕ", аргументира се той.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 22.04   238 г. – Годината на шестимата императори: Римският сенат обявява за незаконен императора Максимин Трак, заради неговите кръвожадни методи при управлението на Рим и...