Поскъпва цената на водата във Варна

18.11.2010 | 11:29
по статията работи:
До края на декември ВиК - Варна трябва да представи процентното увеличение в ДКЕВР
Поскъпва цената на водата във Варна

Цената на водата във Варна ще поскъпне от 5 до 10 процента, съобщи шефът на водното дружество Веселин Русев. Все още не са направени подробни разчети за поскъпването на живителната течност. До края на декември специалистите от ВиК - Варна, трябва да представят процентното увеличение в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

Шефът на дружеството Русев обаче е категоричен, че цената трябва да скочи. "Все още нямаме конкретни цифри, защото тепърва предстои да се направят финансови анализи", уточни Русев, цитиран от Chernomore.bg.

Към момента за услугата варненци плащат общо по 2,148 лв. за кубик вода. Тази сума е сбор от таксите за доставка на вода - 1,416 лв., за отвеждане - 0,276 лв., и за пречистване - 0,456 лв. Всички цени са с ДДС.

Само преди ден шефът на ДКЕВР Ангел Семерджиев съобщи, че цената на водата в големите градове може да скочи средно с 4-5%. Той посочи, че в комисията дори са постъпили искания за поскъпване до 15%. Предложенията обаче най-вероятно няма да бъдат удовлетворени в такава голяма степен.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 17.05   1395 г. – Обединени унгаро-влашки войски нанасят поражение на османската армия при Ровине, Влашко. 1498 г. – Корабите на Васко да Гама достигат до Индия. 1555...