250 студенти ще могат да работят в Германия следващото лято

16.11.2010 | 13:47
по статията работи:
Молбище се приемат до 7 януари 2011 г. в бюрата по труда по адрес на съответното висше учебно заведение
250 студенти ще могат да работят в Германия следващото лято

Бюрата по труда в градовете, в които има висши учебни заведения или клонове/филиали на висши училища, започват приемането на документи на 250 студенти за лятна ваканционна заетост в Германия през 2011 г.

Кандидатите - студенти в български висши учебни заведения, трябва да са на възраст между 18 и 35 години; да се обучават в редовна форма на занятия; да не са последен курс на обучение; да имат много добри познания по немски език и да са готови минимум 2 месеца да работят в Германия.

Молби (свободен текст на български език) на желаещи студенти да се възползват от възможността да работят в Германия ще се приемат до 7 януари 2011 г. в бюрата по труда по адрес на съответното висше учебно заведение. В тях кандидатите е необходимо да декларират, че са свободни от други ангажименти по време на официално обявената за всяко училище лятна ваканция (задължително се посочват точните начална и крайна дата), а също така да посочат, че притежават необходимите средства да финансират заминаването си за Германия, информира Агенцията по заетостта.

Кандидатите ще бъдат класирани в списък до 14 януари 2011 г. като решаваща ще бъде степента на владеене на немски език. Документите на поименно изисканите студенти се подават от германските работодатели директно в Централата за чуждестранно и специализирано посредничество - гр. Бон.

Информационният бюлетин за чуждестранни студенти, желаещи да работят в Германия през лятото на 2011 г., може да бъде отворен на следния линк: www.arbeitsagentur.de/zentraler-Content/A04-Vermittlung/A046-ArGV/Publikation/pdf/Ferienbeschaeft-ausl-Studenten.pdf

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 16.05   1204 г. – Балдуин IX Фландърски е коронован за първи император на Латинската империя. 1527 г. – Флорентинците изгонват Медичите от Флоренция и градът отново...