АЕЦ "Козлодуй" с нов шеф

05.11.2010 | 13:40
по статията работи:
Днес беше пуснат шести блок на атомната централа
АЕЦ "Козлодуй" с нов шеф

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков е освободил днес изпълнителния директор на АЕЦ "Козлодуй" Димитър Ангелов. Причина за мярката са проблемите с шести блок на атомната централа.

Трайков съобщи това в Козлодуй, където присъства на пускането на турбината на шести блок след годишен планов ремонт.

Точно в 11:46 ч. шести блок на АЕЦ “Козлодуй” бе включен в паралел с енергийната система на страната, след извършена проверка и издадено разрешение от Агенцията за ядрено регулиране. 1000-мегаватовият блок бе спрян за планов годишен ремонт на 18 септември. Ремонтът трябваше да приключи на 30 октомври, но поради открити дефекти в система от защитата на реактора той беше удължен. По време на плановия годишен ремонт на шести блок са били изпълнени всички планирани ремонтни и инвестиционни дейности и реакторът е бил бе презареден със свежо ядрено гориво. Другият 1000-мегаватов блок на АЕЦ “Козлодуй” – пети блок, работи с натоварване от 100%, информираха от атомната централа.

Министър Трайков благодари на Ангелов за работата му през последната една година и три месеца. Министърът посочи, че е приел оставката му, тъй като пред централата предстоят много важни задачи, както в оперативното ръководство на централата, пазара на електроенергия, така и в предстоящите дейности по продължаване на ресурса на пети и шести блок.

Новият изпълнителен директор на централата ще бъде Костадин Димитров -  досегашен финансов директор и член на Съвета на директорите на  централата. На мястото на Ангелов в съвета на директорите ще бъде предложен Александър Николов - дългогодишен  инженер и бивш производствен директор, информира БТА.

Димитър Ангелов изкара начело на атомната централа около година и три месеца. Той наследи на поста подалия в края на месец август оставка Иван Генов. Причина за неговата оставка пък стана недобрата оценка на работа му, която той получи от министър Трайков.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 18.04   1506 г. – Започва строителство на базиликата Свети Петър в съвременния и вид. 1599 г. – Испанският крал Филип III Испански се жени за австрийска ерцхерцогиня...