Новите стойности на медицинските услуги - ясни до края на 2010 г.

29.10.2010 | 11:54
по статията работи:
МФ направило пълен анализ на статистическата и отчетната информация в сферата на здравеопазването
Новите стойности на медицинските услуги - ясни до края на 2010 г.

Предстои свикване на консултативния съвет към министъра на финансите, който като колективен орган ще разгледа и ще даде окончателно становище по извършената до момента работа по остойностяване на медицинските услуги. Това каза във времето за парламентарен контрол вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и посочи, че до края на годината консултативният съвет трябва да даде окончателните си оценки за новите стойности на медицинските услуги.

Вицепремиерът заяви, че експертите на Министерството на финансите (МФ) са направили пълен анализ на статистическата и отчетната информация в сферата на здравеопазването през последните три години, по отношение на отчетните и заплатени дейности в отделните направления на медицинската и денталната дейност, предаде БТА.

"С новата методология очаквам да има оскъпяване на цените на медицинските услуги, това го предвиждаме в бъдещите бюджети и смятам, че за всички е ясно, че в българското здравеопазване следва да влязат повече парични средства", смята Дянков.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 14.05   1027 г. – Анри I е коронясан за крал на Франция. 1610 г. – Анри IV е убит и на трона застава 9-годишният му син Луи XIII. 1643 г. – Четиригодишният Луи...