Oтпускат 80 млн. евро на млади европейски изследователи

19.10.2010 | 17:08
по статията работи:
Един проект може да получи европейско финансиране, достигащо 2 милиона евро
Oтпускат 80 млн. евро на млади европейски изследователи

Европейският съвет за изследвания, който отговаря за изпълнението на Седмата рамкова програма за изследвания на Европейския съюз с бюджет 7.5 милиарда евро, отпуска 580 милиона евро на млади европейски изследователи за реализиране на техни върхови идеи или проекти във всички области на науката, съобщава БТА.

Един проект може да получи европейско финансиране, достигащо 2 милиона евро. Средната възраст на одобрените за финансова подкрепа изследователи е около 36 години, а над една четвърт от  тях са жени, заяви говорител на Европейската комисия.     

Създаден по инициатива на комисията, Европейският съвет за изследвания вижда като своя главна цел стимулиране на млади учени в Европа към най-добри научни постижения. В списъка на младите учени, които ще получат европейска финансова подкрепа, няма нито едно българско име. Това е особено озадачаващо сега, след като в ръководните  европейски институции бе обявено официално, че ще се разчита особено силно на науката за преодоляване на икономическата криза и за усилване на икономическия растеж в Европейския съюз.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 10.05   1525 г. – По силата на договор от Чамаси, Аграфа (днешен южен Пинд) се сдобива с автономен статут. 1553 г. – От Лондон потегля морска експедиция на бъдещата...