Китайският премиер подписа в Рим договори на стойност от 2.5 млрд. долара

07.10.2010 | 11:48
по статията работи:
"За нас Китай се превръщат в още по-голям стратегически партньор", заяви Адолфо Урсо
Китайският премиер подписа в Рим договори на стойност от 2.5 млрд. долара

Китайският премиер Вън Дзябао е на посещение в Рим, за да подпише търговски договори на стойност от 2.5 милиарда долара, пише АФП, цитирана от Агенция "Фокус".  Договорите включват съвместен проект на стойност 800 милиона долара за изграждането на станция за слънчева енергия в южната част на Италия, както и два договора за въвеждане на интернет системи.

"За нас Китай се превръщат в още по-голям стратегически партньор", е заявил заместник-министърът на икономическото развитие Адолфо Урсо.

Според италианска медия между двете страни ще бъдат проведени разговори за сключване на договори за пристанище, високоскоростна железница, летище и магистрали, както и споразумение с Мандаринския Фонд и Китайската банка за развитие за инвестиции в италианския малък и среден бизнес.

Вън ще се срещне с италианския премиер Силвио Берлускони и с президента Джорджо Наполитано, както и с лидери на китайската общност в страната, по време на еднодневната су визита в страната. Италия е третата държава, която той посещава по време на едноседмичното си пътуване в Европа.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 10.05   1525 г. – По силата на договор от Чамаси, Аграфа (днешен южен Пинд) се сдобива с автономен статут. 1553 г. – От Лондон потегля морска експедиция на бъдещата...