Intel ще инвестира 2.7 млрд. долара в Израел

05.10.2010 | 16:16
по статията работи:
В замяна Израел предоставя 187 млн. долара субсидии на Intel за срок от 8 години
Intel ще инвестира 2.7 млрд. долара в Израел

Американският гигант Intel, номер едно в света на микропроцесорите, ще инвестира 2,7 милиарда долара в Израел след получаването на субсидии за близо 200 милиона долара за разширяване на производството си, съобщи министерството на финансите на Израел, цитирано от АФП и БГНЕС.

"Министерствата на финансите и на търговията и индустрията дадоха съгласието си за предоставянето на компанията Intel на 678 милиона шекела (187 милиона долара) субсидии, които ще бъдат изплатени за срок от осем години в замяна на инвестирането от Intel на 10 милиарда шекела (2,7 милиарда долара) между 2011 и 2018 г.", уточни министерството в комюнике. "Изплащането на държавните субсидии ще зависи също така от увеличаването на служителите" в завода в Кириат Гат в Южен Израел.

"Смятаме, че сътрудничеството между Израел и Intel е от най-висока важност", допълни министерството. Intel е водещ износител и най-голям частен работодател в еврейската държава с около 6400 служители.

Според икономическия вестник Globes договорът предвижда служителите в центъра за производство на микропроцесори да бъдат увеличени шест пъти от 570 на 3100 души. Той предвижда също така наемането на 50 кадри за центъра за изследвания и развитие на Intel в Йерусалим.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 13.05   1327 г. – Подписан е Черноменският договор между Втората българска държава и Византийската империя от Михаил Шишман и Андроник III. 1346 г. – Йоан VI...