Facebook се срина два пъти за два дни

24.09.2010 | 10:02
по статията работи:
Проблем в системата довел до снощния срив
Facebook се срина два пъти за два дни

Социалната интернет мрежа Facebook ("Фейсбук") беше недостъпна на два пъти за последните два дни. Първия път много потребители получиха съобщение "DNS Failure" при опит да се включат, предаде АП.

Администраторите на мрежата обясниха, че правят експерименти с някои елементи на уебсайта, поради което до FB е имало забавен или невъзможен достъп. Те добавиха, че работят по бързото решаване на проблема.

Трудности са имали потребители в САЩ, Европа и Южна Америка, става ясно от информацията на Standartnews.bg.

От информация на сайта TvNZ много потребители в Нова Зеландия са били "посрещнати" от надпис "Internal Server Error", когато са опитали да влязат в профилите си.

Социалната мрежа се срина за втори път в късните часове на вчерашния ден (българско време), когато достъпът до сайта отново стана проблем.

Изпитваме технически затруднения, заради които сайтът е недостъпен, заяви говорител на компанията в имейл. От него става ясно още, че проблемът е отстранен. Благодарение на това сайтът отново беше достъпен около 23.30 ч. българско време снощи.

Според говорителя на социалната мрежа проблемите нямат нищо общо с онези от сряда, когато проблеми с провайдерите доведоха до затваряне на сайта, лошо или бавно отваряне, което можеше да продължи по няколко часа, информира CNN.

Впоследствие от отдела, отговорен за поддръжката на FB, излязоха с извинение за "най-сериозните сривове от четири години насам". Според един от шефовете в компанията той се е дължал на желанието на екипа да отстрани проблеми в базата в данни. Бъг в системата обаче е довел до зацикляне, вследствие на което системата е искала да оправи вече отстранена грешка, става ясно от информация на сайта GMANews.TV.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 09.05   1502 г. – Христофор Колумб потегля от Испания за своето четвърто и последно пътешествие до Новия свят. 1881 г. – след държавен преврат е съставено Петото...