Медведев: За Русия парламентарната демокрация означава катастрофа

10.09.2010 | 15:50
по статията работи:
Според президента на Русия тези които смятат, че Русия живее в тоталитарен режим, имат лоша памет
Медведев: За Русия парламентарната демокрация означава катастрофа

За Русия, както и за Киргизстан парламентарната демокрация означава катастрофа. Това заяви днес руският президент Дмитрий Медведев пред политолози на Световния политически форум в град Ярославл, предаде ИТАР-ТАСС.

Непрекъснато ни говорят за парламентарна демокрация. Нашите киргизки приятели тръгнаха по този път. Но за Русия, както, опасявам се, и за Киргизстан парламентарната демокрация е катастрофа, заяви Медведев. Той обясни, че модернизацията на настоящата политическа система трябва да става "внимателно и постепенно".

Руският президент отбеляза, че през първата година от своя мандат се е занимавал с "промени в политическите институции на федерално равнище", а през втората - на регионално ниво.

Тези които смятат, че Русия живее в тоталитарен режим, имат лоша памет, констатира Медведев. По думите му хората трябва да се опират на своя исторически опит и спомени за това какви са били. Президентът каза, че синът му няма как да помни много неща от съветското минало: празните магазини, партийните конгреси, изказванията на партийните лидери. Този, който казва, че се намираме в тоталитарна система, или хитрува, или има лоша памет, заключи Дмитрий Медведев.

Той също така изрази становище, че за модернизацията на икономиката и политическата система в Русия не съществува никаква алтернатива. Президентът добави, че започналата образователна реформа в Русия ще спомогне за модернизацията на страната. Медведев обаче призна, че суровинната икономика няма бъдеще. Трябва непременно да променим икономическата система, иначе няма бъдеще, предрече руският президент пред Международния политически форум.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 10.05   1525 г. – По силата на договор от Чамаси, Аграфа (днешен южен Пинд) се сдобива с автономен статут. 1553 г. – От Лондон потегля морска експедиция на бъдещата...