Агенция "Митници" отчита ръст на приходите от ДДС спрямо 2009 г.

09.09.2010 | 16:49
по статията работи:
Има няколко кандидатури за заместник-директор на митническата администрация
Агенция "Митници" отчита ръст на приходите от ДДС спрямо 2009 г.

Има ръст на приходите от ДДС спрямо 2009 г. Няма съмнения за изпълнението на приходната част на Агенция "Митници" в бюджет 2010. Това заяви директорът на агенцията Ваньо Танов при представяне на прогнозата си за изпълнението на приходите на митниците пред парламентарната комисия по бюджет и финанси.

С 416 млн. лв. или с 17,5% се очаква да е ръстът на приходите от ДДС спрямо 2009 г. Ваньо Танов обясни, че очаква да има възможност в бюджета да влязат и за допълнителни приходи. Очаква се през ноември и декември да се увеличи вноса на суров петрол и съответно да се повишат и приходите от ДДС върху горивата.

Няма риск за годишно неизпълнение на приходите от Агенция „Митници". По думите на Танов може да има риск за отделни пера, но те ще бъдат компенсирани от други. От думите му стана ясно още, че в условията на криза агенцията прави всичко възможно да събере повече приходи и да изкара на светло сивия сектор.

Спадът на приходите от акцизи върху горива е 0.9% в сравнение с миналата година. Според Танов, ако част от сивия сектор не е бил "изкаран на светло", процентът е щял да бъде 10.

За седемте месеца на тази година за първи път имаме не само по-висок износ от вноса към страни от ЕС, но и към трети страни - Близкия изток, Азия, латиноамерикански страни. Това съобщи пред бюджетната парламентарна комисия вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков. По думите му това се забелязва в десетина сектора и не се е случвало от 1993 година насам.

Има няколко кандидатури за заместник-директор на Агенция "Митници" на мястото на Красимир Николов, който подаде оставка. Това стана ясно още по време на изслушването на Ваньо Танов, предаде Агенция "Фокус". Той добави, че не са верни твърденията, че някой отнякъде ще избере заместник, защото той се назначава от министъра по предложение на директора на митническата администрация.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 20.05   325 г. – Римският император Константин I Велики свиква Първи Никейски събор, на който е прието "Веруюто". 525 г. – При земетресение в Близкия Изток...