Борисов и Ердоган обсъдили строежа на магистрала "Люлин"

03.09.2010 | 12:07
по статията работи:
На всеки 20 дни ще проверява хода на строителството
Борисов и Ердоган обсъдили строежа на магистрала "Люлин"

Премиерът Бойко Борисов е разговарял със своя турски колега Реджеп Тайип Ердоган по повод хода на строителството на магистрала "Люлин", осъществявано от фирмата "Мапа Дженгиз".

Борисов е заявил, че ако фирмата не се справи, повече турска компания няма да бъде допусната.

На всеки 20 дни ще проверява хода на работата по магистрала "Люлин". В момента на естакадата работят 400 души, а на тунелите - 100, предаде БТА.

До 20 дни се пуска пътят за Гърция при възел "Даскалово", където се извършват строителни дейности, заяви премиерът, който провери днес хода и качеството на строителството, придружен от министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, експерти от ведомството и Агенция "Пътна инфраструктура". Целта е да бъде пуснато движението за зимния сезон в посока Благоевград-Кулата, по възможно най-доброто трасе, а допълнителните работи ще се правят догодина.

Важно е много бързо да можем да използваме толкова скъпо съоръжение за удобство на гражданите, добави Борисов. Той отбеляза, че в момента има 70 дни изоставане от графика.

Тунелите вървят добре, надявам се усвояването на 145 млн. евро до края на годината да е факт, посочи премиерът. Той допълни, че до днес 121 млн. лева са усвоени, а 107 милиона лева са платени, така че европейският и българският данъкоплатец са си свършили работата.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 08.05   1559 г. – В Англия е приет Актът за супремацията, с който кралица Елизабет I става глава на Англиканската църква. 1794 г. – По време на Якобинска диктатура, за...