Готвят нов търг за ремонта на жп линията Пловдив - Бургас

02.09.2010 | 17:44
по статията работи: Апостол Апостолов
Томислав Дончев даде яснота за финансирането на ремонта на жп линията Пловдив - Свиленград
Готвят нов търг за ремонта на жп линията Пловдив - Бургас

Най-късно до октомври ще се проведе нов търг за ремонта на жп линията Пловдив-Бургас, съобщи днес министърът по управление на средствата от Европейския съюз (ЕС) Томислав Дончев, който отчете усвояването на средствата от Европейския съюз (ЕС). Документацията за втората процедура в момента е в Агенцията за обществени поръчки.

Припомняме ви, че в средата на месец юни Национална компания "Железопътна инфраструктура" обяви, че поръчката се прекратява във връзка със становище на транспортното министерство.

Мотивът за решението е значителното надвишаване на финансовия ресурс в аспекта на другите необходими средства по проекта, а именно договор за оценка на съответствието и строителен надзор, и договор за проектиране и изграждане на системи за сигнализация и телекомуникации в жп възел Бургас, които са също в обхвата на проекта, се казва в официално писмо от компанията.

Томислав Дончев даде яснота за финансирането и на другия голям жп проект - отсечката Пловдив - Свиленград. Първата част от трасето (от Пловдив до Димитровград) ще бъде изградена със средства по програма ИСПА, а останалата част ще бъде прехвърлена за финансиране по ОП "Транспорт". Впрочем, още през пролетта транспортният министър Александър Цветков заяви, че заради забавянето в сроковете на строителството, страната ни може да загуби между 40 и 70 млн. евро .

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 13.05   1327 г. – Подписан е Черноменският договор между Втората българска държава и Византийската империя от Михаил Шишман и Андроник III. 1346 г. – Йоан VI...