Кадафи поиска от ЕС 5 млрд. евро годишно за спиране на имигрантите от Африка

31.08.2010 | 14:41
по статията работи:
От ЕС отказаха коментар
Кадафи поиска от ЕС 5 млрд. евро годишно за спиране на имигрантите от Африка

Либийският лидер Муамар Кадафи поиска от ЕС да плаща на Либия най-малко по 5 милиарда евро годишно за спирането на идващите от Африка незаконни имигранти, предаде ДПА. Той направи това изказване в Рим, където се срещна с италианския премиер Силвио Берлускони. Целта на визита на либийския лидер е отбелязването на втората годишнина на споразумение между двете страни

Либия е врата към Европа, заяви Кадафи и добави, че от Европа зависи да не се превърне във втора Африка. Той добави, че единствено от ръководената от него държава зависи Европа да не се превърне в следващата Африка.

Според либийския лидер обаче не цялата емиграция е нежелана, пише изданието NewsTime. Кадафи заяви: Има и желана емиграция. Има либиици, които разполагат с пари. Бих искал да ги насърча да дойдат в Италия и да инвестират.

Изказването на либийския лидер беше разкритикувано от хуманитарната организация "Про азил", която заяви, че Европа не трябва да си сътрудничи с диктатура, която няма уважение към човешките същества.

Съгласно двустранно споразумение между Либия и Италия от 2009 г. Рим незабавно депортира кандидати за имиграция още докато са в международни води. Тази политика се отхвърля от опозиционни лидери, правозащитни активисти и италианската католическа църква. Само между май и декември 2009 г. над 1400 имигранти, опитващи се да прекосят Средиземно море, са били върнати в бежанските центрове на Кадафи от италианската брегова охрана, заяви говорителят на "Про азил" Карл Коп, цитиран от БТА.

От своя страна Европейската комисия отказа да отговори на искането на либийския лидер, предаде DPA. Не коментираме изявленията на господин Кадафи, заяви говорителят на комисията Матю Нюман. Според него посредстваом диалог и интелигентно взаймодействие Европа може да се справи със ситуацията, особено в частта й що се отнася до имигрантите.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 17.05   1395 г. – Обединени унгаро-влашки войски нанасят поражение на османската армия при Ровине, Влашко. 1498 г. – Корабите на Васко да Гама достигат до Индия. 1555...